CH-Alpha ACTIVE a tajomstvo rýchleho uzdravenia zranenej freestylovej hviezdy Raquel Benetti

Popredná svetová freestyle futbalistka Raquel Benetti nedávno utrpela vážne zranenie predného krížneho väzu. Raquel, narodená v roku 1990, je brazílska atlétka, modelka a influencerka, teda jednoznačne žena mnohých talentov! Je tiež poprednou predstaviteľkou freestyle futbalu s vynikajúcimi schopnosti vykonávať veľmi zložité manévre s loptou, vrátane ohromujúcich trikov na balans. Narodila sa a vyrástla v São Paule a ako dieťa začala kopať do lopty a hrala sa s chlapcami v susedstve. Odvtedy však prešla dlhú cestu, vďaka svojim neuveriteľným schopnostiam práce s loptou dosiahla hviezdnu kariéru ako hviezda sociálnych médií, kde nazbierala milión sledovateľov.

V roku 2021 bola „Raquel Freestyle“, ako ju prezývajú, vyhlásená za víťazku vôbec prvého ocenenia Tik Tok v kategórii „Joga y Joga“ (športové žonglovanie). V tom istom roku však prišla katastrofa, keď si počas futbalového zápasu roztrhla predný krížny väz (ACL) v ľavom kolene. Mesiac po úraze podstúpila rekonštrukčnú operáciu, po ktorej nasledovala fyzioterapia a suplementácia TENDOFORTE® (10g/deň). Na Slovensku je tento bioaktívny kolagén predávaný v produkte CH-ALPHA ACTIVE.

„O produktoch spoločnosti GELITA som vedela už pred nehodou. Predtým som užívala iné produkty obsahujúce ich bioaktívne kolagénové peptidy,“ vysvetľuje Raquel. „Zaradiť TENDOFORTE® do mojej každodennej stravy bolo jednoduché a bez obáv z akýchkoľvek nežiadúcich účinkov. Ukázalo sa, že to bolo dobré rozhodnutie, keďže lekári a fyzioterapeuti, ktorí ma liečili, boli jednotní v názore, že moje uzdravenie prebehlo rýchlejšie, ako sa očakávalo. A čo viac, bolesť, ktorú som mala po operácii, sa v priebehu niekoľkých mesiacov výrazne znížila. Nepochybujem o tom, že za to vďačím TENDOFORTE®.“

Roztrhnutie predného krížneho väzu sa zvyčajne vyskytuje v dôsledku náhlych zmien smeru pri behu alebo skákaní. Cvičenie na posilnenie svalov môže pomôcť predchádzať problémom a odporúča sa pre športovcov, ktorí intenzívne zaťažujú oblasť kolenného kĺbu.

Na posilnenie svalstva a prevenciu zranení lekári odporúčajú ďalší z produktov s obsahom bioaktívnych kolagénov a to SHAPE Up® , ktorý obsahuje zmes bioaktívnych kolagénové peptidy pod názvom BODYBALANCE® , ktoré napomáhajú budovať kvalitné a odolné svalstvo s pevnou štruktúrou. SHAPE Up® zvyšuje násobne viac svalovú silu ako len cvičenie a naviac napomáha peknému vyformovaniu svalstva a úbytku nežiadúceho objemu tukového tkaniva.

Vo všeobecnosti môže rehabilitácia po takomto zranení ako mala Raquel trvať šesť až deväť mesiacov spolu s fyzioterapiou, ktorá pomôže podporiť flexibilitu a stabilitu kĺbov. Suplementácia špecifickými kolagénovými peptidmi však môže pomôcť nielen pri regenerácii, ale aj pri prevencii zranení.

„GELITA je uznávaná pre svoje riešenia založené na vedeckých štúdiách a odporúčam ich každému, koho stretnem,“ hovorí Raquel. „Teraz je mojím veľkým cieľom prekonať svetový rekord v ženskej kategórií“ a dosiahnuť, aby bol tento výkon uznaný ako Guinessov svetový rekord.“