David Storl, 28-ročný reprezentant vo vrhu guľou svetovej úrovne, má tiež pozitívnu skúsenosť s našimi produktmi, ktoré obsahujú šľachový kolagén TENDOFORTE.

David Storl od roku 2011 trpel syndrómom chronického patelárneho hrotu. V roku 2015 podstúpil operáciu, po ktorej nasledovalo množstvo injekcií, ktoré podľa neho viedli k vytvoreniu nekrotizujúceho tkaniva v ľavej patelárnej šľache.

Po prechode k novému trénerovi v októbri 2017 David zapracoval na technike vrhu guľou, ako aj na stabilite kolien a spevnení trupu a bedrových svalov.

„Približne v rovnakom čase som sa dostal do kontaktu s Dr. Juttou Hugenbergovou, vedkyňou zo spoločnosti GELITA,“ spomína David. „Odporúčala dennú perorálnu suplementáciu TENDOFORTE (ktorý sa na Slovensku predáva v produktoch CONVITAR Collagen Power a CH-Alpha ACTIVE), počas šiestich mesiacov. Masívne to podporilo rekonštrukciu mojej poškodenej patelárnej šľachy a tkaniva fascie. Výsledkom bolo, že som bol schopný dosiahnuť intenzívne a rozsiahle záťaže vo veľmi krátkom čase a v roku 2018 som absolvoval svoju prvú súťaž bez bolesti.“

Šľachový kolagén CONVITAR Collagen Power alebo CH-Alpha ACTIVE by mala byť každodenná rutina dopĺňania živín každého športovca. Zlepšuje regeneráciu šliach a väzív po intenzívnom tréningovom zaťažení, čo je dôležité, nakoľko vrcholové výkony ste schopný dosiahnuť len s funkčnými, elastickými a pevnými šľachami a väzivami.